Thursday 5 September 2024

Yatırımcılar enflasyon verileri açıklanmadan önce, mevcut belirsizlik doğrultusunda riski azaltacak şekilde pozisyon alıyor olabilir

Bernstein analistlerinin yeni bir raporu, önümüzdeki beş yıl içinde Bitcoin madencilik çipleri ve donanımında 20 milyar dolarlık bir gelir fırsatı… Son olarak, SEC'e spot Bitcoin ETF için başvuruda bulunan şirketlerin, ücret bilgilerini içeren güncellenmiş dosyalarını sunmaları, birkaç gün içinde SEC'in kararının çıkabileceği şeklinde yorumlanmıştı. Yönetmelikler New York eyaleti veya bir New York sakini içeren faaliyetlerle sınırlıdır. Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. New York Eyaleti'nde ikamet eden, iş yeri olan veya iş yapan kişiler bu düzenlemeler kapsamında New York sakini olarak kabul edilmektedir. Önerilen düzenlemeler resmi olarak 23 Temmuz'da New York Eyalet Gazetesi'nde 45 günlük bir deneme sürecinden başlayarak yayımlandı. BitLicense, şirketler için tasarlanmış yönetmelikler uyarınca New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYSDFS) tarafından sanal para faaliyetlerine ilişkin verilen bir işletme lisansı için kullanılan ortak terimdir. Lisans, Kripto Para Borsası New York'un ilk Finansal Hizmetler Müfettişi Benjamin Lawsky tarafından Temmuz 2014'te tanıtıldı ve tasarlandı. New York State Department of Financial Services (17 Temmuz 2014). "NYDFS Releases Proposed BitLicense Regulatory Framework for Virtual Currency Firms" (Basın açıklaması). NTV. 7 Temmuz 2022. 7 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. CNN. 18 Temmuz 2014. 20 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Ark Invest. 4 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 20 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 1 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Onun önderliğinde işgalci kuvvetlere karşı yapılan Kurtuluş Savaşı (1919-1922) başarıya ulaşarak, 1 Kasım 1922 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından saltanatın kaldırılmasıyla Osmanlı monarşisi ve Osmanlı İmparatorluğu tarihe karıştı. Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Trabzonspor Basketbol maçlarını bu salonda oynamaktadır. 'Şeker Baba' veya 'Şeker Anne' rolü oynayarak gençleri ağlarına düşürenlerin yaptığı vurgunlar 1.3 milyar doları buldu. Balchunas, sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) yaptığı bir paylaşımda, ABD spot Bitcoin ETF'lerinin Ekim ayında, Bitcoin'in anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun sahip olduğu miktarı geçmeye yakın olduğunu belirtti.

19 Nisan - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptığı açıklama ile Rusya'nın Ukrayna'yı istilasında ikinci aşamaya geçtiklerini ve operasyonları'nın Doğu Ukrayna ve Donbas bölgesinde yoğunlaşacağını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'İlk mesai gününde AJet'in işletme ruhsatını bismillah deyip veriyoruz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Kripto piyasasını düzenleyecek ve denetimini sağlayacak çalışmalarımızı tamamlıyoruz.' dedi. Son 1 haftada ABD'de 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi de yüzde 3.84'ten yüzde 3.73'e, geriledi. 2 yıllık tahvilin getirisi ise yüzde 4.70 civarında yatay bir seyir izledi. SOFAZ'ın Ocak-Haziran 2019 dönemi bütçe gelirleri 10.698,3 milyon manat, bütçe giderleri ise 4.499,4 milyon manat olarak gerçekleşti. Kamuoyunda kripto yasası olarak da bilinen 19 maddelik, 'Sermaye Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Bilinen son kontrol noktalarından daha derinde blok zincirinin yeniden yapılandırılmasına izin verilmemiştir. Son haftalarda değerini ikiye katlayan Ripple'ın XRP'si -Bitcoin ve Ethereum'dan sonra en büyük üçüncü kripto para birimi- 12 Aralık 2020'den itibaren airdrop'u destekleyeceğini açıkladı. Kripto para saldırısı, borsadaki coinlere erişmek için çalınan yönetici anahtarları kullanılarak ve daha sonra Ethereum ve Binance aracılığıyla dışarı aktarılarak gerçekleştirildi. Bunun yanında ABD'de SEC'in Binance ve Coinbase gibi önemli kripto para platformlarına yönelik açtığı davaların olumsuz etkileri de yavaş yavaş silinmeye başladı. Binance Coin yüzde 3.6, Ripple yüzde 2.1, Cardano (ADA) yüzde 6.5, Dogecoin yüzde 2.6, Solana (SOL) ise günlük yüzde 4.8'lik yükselişlere imza attı. Kamu ve özel bankalarda kredi kartı nakit avanslarına uygulanan taksit sayısı 12'den 3'e düşürüldü, bazı bankaların yeni müşterilerine sunduğu faizsiz kredilerde ise vadenin 6 aydan 3 aya düştüğü belirtildi. Kripto varlık yatırımları veya hizmeti sunanların federal menkul kıymet yasaları da dahil geçerli bazı yasalara uymayabileceğine işaret eden Gensler, kripto varlık menkul kıymetlerine yatırım yapanların, yatırımlarıyla bağlantılı olarak önemli bilgilerden ve diğer önemli korumalardan mahrum kalabileceklerini anlaması gerektiğini ifade etti. Kripto varlıklarına yapılan yatırımların önemli risklere maruz kalmaya devam ettiğinin altını çizen Gensler, dolandırıcıların da bireysel yatırımcıları tuzağa çekmek için kripto varlıklarının artan popülaritesinden yararlanmayı sürdürdüğünü anlattı.

Gensler, kripto varlıklara yapılan yatırımların son derece riskli olabileceğine ve çoğu zaman değişken olduğuna dikkati çekerek, bir dizi büyük platform ve kripto varlığının iflas ettiğini veya değer kaybettiğini anımsattı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF) ile ilgili kararı beklenirken, SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para yatırımcılarına uyarılarda bulundu. Gensler, X sosyal medya hesabından, kripto varlıklarına yatırım yapmayı düşünenlerin aklında bulundurması gereken konular hakkında paylaşım yaptı. 50 Cent, kripto para dolandırıcılarının kurbanı oldu; Hackerlar, BTC USDT ünlü rapçinin sosyal medya hesaplarını ele geçirerek dakikalar içinde milyonlarca dolarlık vurgun yaptı. Trump Meme Coin'leri Çift Haneli Büyüme Gösterdi MAGA (TRUMP) coin'in piyasa değeri 24 saat içinde %14,7'den fazla arttı. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 3,1 değer kazanarak 3 bin 507 dolar seviyesine yükseldi. Rapor, BTC/USDT Goldman Sachs'ın ABD'de mevcut 11 Bitcoin ETF'inden yedisinde pozisyon aldığını ortaya koyarak bankanın dijital varlıklara yaklaşımında dikkate değer bir değişimi vurguluyor. Günlük yüzde 7.4 değer kazancıyla 28.900 doların üzerini gördü. Ethereum TSİ 8.40 itibarıyla yüzde 5 yükselerek 1.813 dolara çıktı. Büyük bir kargaşa ortaya çıktı. Henüz böyle bir başvuruya ilişkin resmi bir açıklama yapılmasa da haberlerin yalanlanmamış olması, olumlu bir gelişme olarak kabul edildi. Ardından Ortadoğu'daki petrol üreticilerini, Pasifik Asya, Avrupa, Kuzey Amerika pazarlarına bağlayan stratejik ana damar olan Hürmüz Boğazı'na ilişkin kaygılar zirve yaptı. Arap ülkelerinde petrol sayesinde oluşan refah, Türkiye'de toplumun çalışmasıyla zor şartlarda oluştu. Hızlı sanayileşmenin doğurduğu kentleşme ve yollarda yerli ve yabancı arabaların hızla artması ile Türkiye'de fuel oil, diesel, madeni yağ gibi petrol türevlerine ihtiyaç duyulmaya başlanır. Ülkenin seri otomobil üretimi geliştirme çalışmalarındaki deneyimsizliği nedeniyle, ilk yıllarda para, pay, bono ve lisans ücreti karşılığında katkı sağlayabilecek yabancı bir ortak bulma kararı verildi.

1929 yılından sonra neredeyse 50 yıl yabancı sermayeli banka kurulmamıştır. Guatemala'da parti liderlerinin birçoğu daha sonra ORPA'ya katıldı. Çılgın Sayısal Loto ve Süper Loto'da büyük ikramiye 282 milyon TL'yi buldu. Çılgın Sayısal Loto ve Süper Loto'da büyük ikramiye 268 milyon TL'yi buldu. Yatırımcılar enflasyon verileri açıklanmadan önce, mevcut belirsizlik doğrultusunda riski azaltacak şekilde pozisyon alıyor olabilir. Bu hafta ise benzer bir şekilde fon yönetim devi Fidelity'nin de benzer bir başvuruda bulunacağına dair haberler çıktı. Bitcoin neden düştü ve kripto para neden düşüyor sorusu ise merak konusu oldu. Söz konusu davalarda SEC Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (Matic) ve Filecoin (FIL) gibi popüler kripto paraları menkul kıymetler olarak tanımlamış, bu sebeple kripto para borsalarını lisanssız bir şekilde aracılık yapmak ve borsa olarak faaliyet göstermekle suçlamıştı. Hem de çok hızlı ve basit bir şekilde! Türk lirası ile Bitcoin alabilmek için Bitcoin/TL paritesi bulunan bir borsada hesabınızın olması gerekir. Türk Devletleri Teşkilatı ve TÜRKSOY'un etkin üyesidir. Türkiye'de 2020 son aylardan itibaren Türk kullanıcılar TL Türk Lirası yatırarak kripto para almaya başlamışlardır. ABD'de federal mahkeme, geçen yıl ağustos ayında SEC'in kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesinin hatalı olduğunu belirtmiş, söz konusu kararı bozmuştu. Söz konusu karar öncesinde doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi 103.4 seviyesinde bulunuyordu. Analistler söz konusu yükselişin çeşitli nedenleri olduğunu belirtti. Ayrıca ülkede Alevilik de yer yer yaygındır ve akademisyenler Alevi sayısının 15-20 milyon arasında olduğunu öne sürmektedir. Goldman'ın Varlık Yönetimi biriminin Baş Yatırım Sorumlusu Sharmin Mossavar-Rahmani, nisan ayında Wall Street Journal'a verdiği demeçte, "Bunun bir yatırım varlık sınıfı olduğunu düşünmüyoruz. Geçen hafta dünyanın en büyük varlık yönetim firması BlackRock spot Bitcoin ETF ürünü ihracı için SEC'e başvuruda bulundu. Nisan ayı, kripto para ekosisteminin 2023'ün ortalarından bu yana konuştuğu kripto para varlığı tabanlı spot borsa yatırım fonları (ETF) açısından hareketli geçtiğini söyleyen küresel kripto borsası Gate.io'nun Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, "Kriptoda ikinci çeyreğin odağı Ethereum ETF" değerlendirmesinde bulundu.

Bu yazıyı beğendiyseniz ve Bitcoin Borsası ilgili olan ek bilgi almak isterseniz lütfen web sitesini ziyaret edin.

No comments:

Post a Comment

Binance Card доступна не для всех стран. Регистрация на Binance доступна для клиентов из России, Украины, Беларуси

Количество монет, которые будут за все время ограничено протоколом и равно 21 млн BTC и добывать их с каждым годом становится все сложнее. ...